Book Crossing! Bøker til Alle!

Jeg oppdaget for noen år siden en perfekt måte å lese nye bøker på. Nei, jeg snakker ikke om å stjele fra Ark, ei heller å gå på biblioteket. Hvorfor ikke bilioteket, sier du? Vel, hvorfor ikke, men dette er måte å lese bøker på som vil sende de leste sider ut på en jordomseiling.

Fenomentet jeg snakker om kalles Book Crossing.

For tiden har nettsiden nesten 760 000 medlemmer, med utrolige 5,5 millioner bøker ute på avveie, med vilje.bookcrossing

Slik fungerer løsslippelsen av våre bøker:

Finn en bok du liker, men som du gjerne vil dele med andre. Gå inn på www.bookcrossing.com og bestill klistremerker du kan klistre på innsiden av boken. På dette merket skal du skrive et nummer du får på nettsiden ved registrering av boken din. I tillegg skriver du hvor boken startet sin reise.

Deretter, og her kommer tvisten, legger du boken fra deg! Du glemmer altså, med vilje, boken på en offentlig plass, hvor en leselysten lesehest vil komme til å plukke opp boken og tenkte at noen har glemt den. Ved åpningen av boken vil derimot nevnte leselystne stalldyr øyne klistremerket «I’m not lost – I’m on a journey.» Hvorpå boken vil bli lest på nytt, og hele seremonien vil bli gjentatt. Om du selv er på reise er dette en fin måte å få lest bøker på, uten å fylle sekken til randen med papir.

Selv har jeg i Bodø funnet bøker både fra Russland og Australia. Nifty!

Sitter jeg her og krever at du skal saumfare ditt nærområde for bøker på villspor? Slettes ikke. På nettsiden for disse løsslupne bøker vil du kunne søke etter hvor i din by det ligger lesestoff, bevege seg mot opplyste møtested, og vips…du har blitt foreløpig fosterforelder til en ensom bok who’s been around the block.

Pr nuh kan jeg se at i Trondheimen, hvor jeg pr tiden residerer, ligger 11 bøker og venter, blant annet på Gjest Baardsen Kafé.

Så sett i gang, og om ditt fylke eller din by ikke har bøker på avveie, sørg for at de får det :D!

God Jakt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Ingen kommentarer så langt.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s